Mols Contractors is bezig in z’n derde eeuw als algemeen aannemer. Er is niet alleen veel veranderd aan onze manier van werken, maar ook de wereld ziet er sinds de opstart van Mols totaal anders uit. Een overzicht.

1 e
generatie

1897

Opstart Mols

Het verhaal van Mols Contractors begon in Vosselaar in 1897, toen Carolus Mols het bedrijf Carolus Mols en Cie oprichtte als aannemersbedrijf. In de vroege jaren van het bedrijf lag de focus voornamelijk op het uitvoeren van herstellingen aan het Kempisch Kanaal. Opmerkelijk was dat deze herstellingen werden uitgevoerd met behulp van de eigen boten van het bedrijf, die werden ingezet vanaf het water.

1903

De eerste mens in de lucht

De gebroeders Wright schrijven geschiedenis door als eerste ooit een geslaagde vlucht te maken met een gemotoriseerd vliegtuig.

2 e
generatie

1935

Toevoeging van nutswerken en waterwerken 

De fakkel werd doorgegeven aan zijn zoon, Louis Mols, die het bedrijf overnam en op 1 augustus 1935 het bedrijf inschrijft als aannemer openbare werken. Op dat moment is er een grote vraag voor het aanleggen van nutsleidingen en infrastructuurwerken, waardoor er ook met bruggenbouw gestart wordt. Zo bouwt hij o.a. staketsels, dijkversterkingen aan het kanaal naar Beverlo, versterkingen aan het kanaal Dessel – Herentals, bruggen over het Kempisch Kanaal (o.a. Brug 5 te Arendonk) en de spoorwegen. De naam veranderde naar "Louis Mols, grond- en waterbouwwerken".

1962

Wegenbouw

Carlo Mols doet zijn intrede in het bedrijf. Mols’ expertises breiden uit; wegenbouw wordt aan de activiteiten toegevoegd. Hij werkt aan de grote groei van Mols: zowel ons bedrijf als onze projecten worden groter. Zo realiseert Mols de afbraak en opbouw van 13 van de 16 bruggen boven de E313. Het meest indrukwekkende project is de afbraak van brug 3C over de Brusselse Ring te Grimbergen. Deze brug wordt opgeblazen met springstof.

1969

De eerste mens op de maan

“One small step for man, one giant leap for mankind.” Deze legendarische woorden worden gesproken door Neil Armstrong wanneer hij als eerste mens op de maan staat. Mols bestaat dan 72 jaar.

4 e
generatie

1983

Vaste waarde

Met de intrede van Frank Mols is het bedrijf toe aan zijn 4de generatie. De groei zet zich voort en Mols wordt meer en meer een vaste waarde binnen de openbare werken.

1999

Verhuis naar industrie Hoge Mauw

In 1999 laten wij de kantoren in het ouderlijk huis te Arendonk achter ons. Wij verhuizen naar het industriegebied te Hoge Mauw waar sindsdien onze kantoren gevestigd zijn.

2002

Introductie van de euro

Op 1 januari 2002 wordt onze Belgische frank vervangen door de Euro. Vele andere Europese landen doen hetzelfde en zo ontstaat de Eurozone.

2006

Betoncentrale

Wij openen onze nieuwe beton en breekcentrale. Vanaf nu kan je bij ons terecht voor het storten van diverse puinsoorten en het ophalen van diverse betonproducten.

5 e
generatie

2010

Vader en zoon

David Mols doet zijn intrede in het bedrijf. Hiermee is het bedrijf aan zijn 5de generatie toe. David staat samen met zijn vader Frank tot op heden aan het roer van het bedrijf. In dat zelfde jaar brengt Apple ook de allereerste Ipad uit. En toen was daar ineens Apple op de laatste woensdag van januari 2010 met de introductie van de Apple iPad. Iedereen wist dat het bedrijf bezig was met een tablet, en gehoopt werd op een tablet-variant van de Mac. Niemand had op een 'grote iPhone' gerekend. Groot was dan ook de scepsis, maar niet zo groot als de verkoopcijfers van de eerste generatie iPad's. Wat anderen niet lukte, lukte Apple wel. De eerste 80 dagen werden maar liefst 3 miljoen exemplaren verkocht. Het tablet-concept was eindelijk succesvol. ©

2020

Louis Mols algemene aannemingen nv wordt vervangen door Mols Contractors nv. Met deze nieuwe naam willen wij een moderne dynamiek creëren. Hiermee willen wij onze activiteit als algemene aannemer benadrukken en staan wij klaar voor de toekomst.

Vandaag

Gekende aannemer

Mols is een gekende aannemer in burgerlijke bouwkunde, wegeniswerken en glijbekisting. We zetten ons iedere dag in om projecten mooi af te werken.

Morgen

Kom jij in ons team?

Daar kan jij aan meehelpen! Wij willen blijven verbeteren en groeien en daar hebben we jou voor nodig. Heb jij onze vacatures bekeken? Bekijk onze vacatures!