Mols Contractors is bezig in z’n derde eeuw als aannemer van grondwerken. Er is niet alleen veel veranderd aan onze manier van werken, maar ook de wereld ziet er sinds de opstart van Mols totaal anders uit. Een overzicht.

1 e
generatie

1897

Opstart Mols

Carolus Mols richt in Vosselaar een nieuw bedrijf op: Louis Mols NV Algemene Aannemingen. Hij wordt aannemer van grond- en waterwerken en voert herstellingen uit aan het Kempisch Kanaal. Deze werken worden uitgevoerd vanop het water met eigen boten.

1903

De eerste mens in de lucht

De gebroeders Wright schrijven geschiedenis door als eerste ooit een geslaagde vlucht te maken met een gemotoriseerd vliegtuig.

1920

Wegenbouw

Mols’ expertises breiden uit; wegenbouw wordt aan de activiteiten toegevoegd.

2 e
generatie

1935

Aannemer van openbare werken

Op 1 augustus 1935 schrijft Louis Mols – zoon van Carolus – het bedrijf in als aannemer van openbare werken. Er is een grote vraag naar het aanleggen van nutsleidingen voor water, gas, elektriciteit en bruggenbouw. Zo bouwt hij o.a. staketsels, dijkversterkingen aan het kanaal naar Beverlo, versterkingen aan het kanaal Dessel – Herentals, bruggen over het Kempisch Kanaal (o.a. Brug 5 te Arendonk) en de spoorwegen.

3 e
generatie

1960

Aannemer van openbare werken

Carlo Mols doet zijn intrede in het bedrijf. Hij werkt aan de groei van Mols: zowel ons bedrijf als onze projecten worden groter. Zo realiseert Mols de afbraak en opbouw van 13 van de 16 bruggen boven de E313. Het meest indrukwekkende project is de afbraak van brug 3C over de Brusselse Ring te Grimbergen. Deze brug wordt opgeblazen met springstof.

1969

De eerste mens op de maan

“One small step for man, one giant leap for mankind.” Deze legendarische woorden worden gesproken door Neil Armstrong wanneer hij als eerste mens op de maan staat. Mols bestaat dan 74 jaar.

4 e
generatie

1978

Vaste waarde

Met de intrede van Frank Mols is het bedrijf toe aan zijn 4de generatie. De groei zet zich voort en Mols wordt meer en meer een vaste waarde binnen de openbare werken.

1999

Verhuis naar industrie Hoge Mauw

In 1999 laten wij de kantoren in het ouderlijk huis te Arendonk achter ons. Wij verhuizen naar het industriegebied te Hoge Mauw waar sindsdien onze kantoren gevestigd zijn.

2002

Introductie van de euro

Op 1 januari 2002 wordt onze Belgische frank vervangen door de Euro. Vele andere Europese landen doen hetzelfde en zo ontstaat de Eurozone.

2006

Betoncentrale

Wij openen onze nieuwe beton en breekcentrale. Vanaf nu kan je bij ons terecht voor het storten van diverse puinsoorten en het ophalen van diverse betonproducten.

5 e
generatie

2010

Vader en zoon

David Mols doet zijn intrede in het bedrijf. Hiermee is het bedrijf aan zijn 5de generatie toe. David staat samen met zijn vader Frank tot op heden aan het roer van het bedrijf. In dat zelfde jaar brengt Apple ook de allereerste Ipad uit.

2020

Louis Mols algemene aannemingen nv wordt vervangen door Mols Contractors nv. Met deze nieuwe naam willen wij een moderne dynamiek creëren. Hiermee willen wij onze activiteit als algemene aannemer benadrukken en staan wij klaar voor de toekomst.

Vandaag

Gekende aannemer

Mols is een gekende aannemer in burgerlijke bouwkunde, wegeniswerken en glijbekisting. We zetten ons iedere dag in om projecten mooi af te werken.

Morgen

Kom jij in ons team?

Daar kan jij aan meehelpen! Wij willen blijven verbeteren en groeien en daar hebben we jou voor nodig. Heb jij onze vacatures bekeken? Bekijk onze vacatures!