Historiek Historiek Historiek Historiek Historiek Historiek Historiek

historiek 01.jpg

historiek 02.jpg

historiek 03.jpg

historiek 04.jpg

historiek 05.jpg

historiek 06.jpg

historiek 07.jpg

Historiek

De geschiedenis van Louis Mols N.V. Algemene Aannemingen gaat terug tot het einde van de 19e eeuw, toen in 1897 Carolus Mols in Vosselaar een bedrijf oprichtte als aannemer van grond- en waterwerken in het kader van de herstellingen aan het toenmalig Kempisch Kanaal. De werken werden uitgevoerd van op het water met eigen boten.

Op 1 augustus 1935 werd het bedrijf als aannemer van openbare werken ingeschreven in het handelsregister te Turnhout onder de naam ‘Louis Mols’, zoon van Carolus Mols. Door de sterk toegenomen vraag werden de activiteiten uitgebreid naar het aanleggen van nutsleidingen voor water, gas en elektriciteit en bruggenbouw. Hij bouwde o.a. staketsels, dijkversterkingen aan het kanaal naar Beverlo, versterkingen aan het kanaal Dessel – Herentals, bruggen over het Kempisch Kanaal(oa. Brug 5 te Arendonk) en voor de spoorwegen (brug over het kanaal te Balen)….
Begin de twintiger jaren werd wegenbouw aan de activiteiten toegevoegd. Rond 1960 doet de 3e generatie, met Carlo Mols zijn intrede in het bedrijf. Het was de tijd van de grote groei en er werden grote werken aangenomen.

Een aantal zeer mooie projecten zijn uitgevoerd op het gebied van bruggenbouw. Een van deze projecten was de afbraak en opbouw van dertien van de zestien bruggen over de E313. Spectaculair was ook de afbraak van brug 3c (opgeblazen met springstof) over de Brusselse Ring te Grimbergen.

Van een paar arbeiders in de beginperiode is het bedrijf geëvolueerd naar een bedrijf met een honderdtaltal werknemers en een modern machinepark.